museums- og opplevelsbygg for vikingsskipene

Forslaget til et nytt senter for omlokalisering av vikingskipene til Vestfold er utviklet på oppdrag fra Vestfold fylkeskommune og Consilio kommunikasjon. Bakgrunnen for prosjektet er den planlagte flyttingen av vikingskipene fra Bygdøy.

Prosjektet vil på en pedagogisk og levende måte forklare vinkingskipenes utspring, reiser, og endelige grav. Det er tenkt plassert ved sjøen et sted langs Vestfoldkysten og skal være det ”ramsalte” alternativ som formidler historien om vikingskipene med utgangspunkt i deres opprinnelige miljø.

Museet vil omfatte utstillingsplass for de fire originalskipene fra Oseberg, Gokstad, Tune og Klåstad med tilhørende gjenstander, konferanseavdeling, konserverings-verksteder og båtbyggeri/tørrdokk. Vikingskipene er plassert i egne ”graver” under bakken hvor de individuelle historiene er knyttet opp mot hvert enkelt skip. Skipene peker ut mot sine respektive funnsteder og inspirerer besøkeren til å forsette sitt besøk i vikinglandskapet ved å oppsøke gravhaugene i Vestfold. På denne måten kan sammenhengen mellom gravfunnene, landskapet, havet og vikingenes reisemål forståes tydelig og autentisk.

I tillegg inneholder senteret publikums-fasiliteteter som kafé, informasjonskiosk og museumsbutikk for betjeneing av ca. en halv million besøkende per år.

Senteret vil ligge i et åpent område – et typisk vikinglandskap med åpne jorder og utsikt mot havet. En aktiv opplevelses-park for bl.a. vikingspill, rigging og seiling av vikingskips-kopier utgjør en viktig del av prosjektet. En romslig parkeringsplass og småbåthavn med gjestebrygge er plassert i nærheten.

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hjem Kontakt oss

Topp

Ola Roald AS © 2004-14 - Innholdsoversikt Webpublisering og webdesign med Siteman CMS