Sandåsen barneskole

Begrenset prosjektkonkurranse om ny barneskole på Sandåsen i Tønsberg for Tønsberg kommunale Eiendom KF.

Konkurransen ble utført i samarbeid med Asplan Viak AS landskapsarkitekter.
Romprogram ca 4000 m2. Mottoet for vårt prosjekt var “Flygende teppe”. Bygget består primært av ett hovedplan /1. etasje og noe areal i 2. etasje. Hovedplanet strekker seg fra det øverste nivået på tomta (inngangsplanet) og føyer seg nedover langs landskapet til det nedre planet. Gulvet i bygget ligger som et teppe i det store landskapsrommet og strekker seg ut forbi ytterveggene der det er hensiktsmessig. Slik defineres soner som innganger etc. Taket følger gulvets bølgende bevegelse og i mellomrommet som skapes, dannes rommene. Små høydeforskjeller skaper naturlige amfier i hver base.

Atriene danner en åre gjennom bygget, og gir bygget næring i form av dagslys, møteplasser og pusterom. De bidrar til å skape kontinuitet mellom ute og inne, og fungerer som ekspansjonsområde for undervisningsarealene.

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Hjem Kontakt oss

Topp

Ola Roald AS © 2004-14 - Innholdsoversikt Webpublisering og webdesign med Siteman CMS